Felicitaties voor het Para-hockeyteam HC Den Bosch!

Geplaatst op: 04 juni 2024

 

Op donderdag 30 mei kleurde het bordes van het Stadhuis even zwart-geel. Het parahockeyteam van HC Den Bosch ontving de felicitaties van Wethouder Marianne van der Sloot. De ontvangst was in de Burgemeester en Wethouders kamer. Daar werd uitgebreid gesproken met alle spelers en feliciteerde zij dit team en de staf met dit fanta

stische resultaat. “Als stad zijn wij zeer trots op dit team, dit resultaat en hun ambitie”. Hockeytermen als ‘shoot-out’, ‘groene kaart’ en ‘strafbal’ vlogen over tafel, geen probleem voor oud-hockeyster Marianne van der Sloot.

De weg ernaartoe

Dit seizoen is LG1 voor de derde keer bij de 8-tallen Landskampioen geworden. Het begon in seizoen 2018-2019, het eerste jaar met coach Hans Krekelaar. Helaas kwam daarna Covid als spelbreker maar vorig seizoen haalden z

e de schaal voor de tweede keer binnen. Nu dus voor de derde keer, en dat betekent promotie! Volgend seizoen gaan ze met de 8-tallen in de HOOFDKLASSE Parahockey spelen, het allerhoogste niveau van Nederland. Goal-getter Auke vertelde over de veranderingen in hun competitie zoals de komst van bondscheidsrechters. “We voelen ons serieus genomen. ”De spelers zijn trots op hun clubkleuren!

Felicitaties op het bordes van het Stadshuis

Ambitieus team

“Die uitdaging hebben onze spelers wel nodig, ze willen allemaal beter worden””, vertelt teammanager Ineke de Winter “En dat kunnen we met een gerust hart overlaten aan Maeve en Hans, onze TOP trainers met passie voor hockey. Iedere woensdagavond gaan zij aan de slag met een trainingsprogramma en worden de technische hockeykwaliteiten, spelinzicht, et cetera geoefend.”

Niemand meer buitenspel

Het LG-hockey bij HC ’s-Hertogenbosch is in 2006 opgericht en is dus niet meer weg te denken op de club. De vereniging, die zich maatschappelijk verantwoordelijk voelt, creëert een plaats binnen de vereniging voor kinderen en jeugdigen met een lichamelijke beperking. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen hun mogelijkheden ligt. In principe wordt er uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden binnen het reguliere hockey. Op dit moment speelt HC Den Bosch met drie teams in de competitie, te weten dit kampioensteam en twee zestallen team waarvan er een team een combiteam is met hockeyclub Drunen.

Deel dit bericht: