Ontmoeten en bewegen met Life Goals Den Bosch

Geplaatst op: 03 juni 2024

 

Het Life Goals Event Den Bosch vond donderdag 30 mei plaats bij voetbalvereniging OJC Rosmalen. Het doel? Elkaar ontmoeten, samen bewegen en een fijne dag beleven met alle andere deelnemers.

Life Goals 2

Tijdens het Life Goals Event laten we deelnemers de kracht van sport en bewegen ervaren. Het zorgt bijvoorbeeld voor een gezonder en vitaler leven en het kan het vonkje zijn voor nieuwe energie en zelfvertrouwen.

Waarom doe ik dit niet vaker?

Voor mensen met een extra uitdaging in het leven, is het soms lastig om sport en bewegen in te passen in het dagelijks leven. Life Goals Den Bosch organiseert daarom sportieve activiteiten die toegankelijk en laagdrempelig zijn. Dit sociale sportinitiatief draagt bij aan een positieve kijk op het leven. We proefden vooral plezier en gezelligheid op de velden. Eén van de 60 deelnemers: “Waarom ik dit niet vaker doe, weet ik eigenlijk niet. Na vandaag heb ik wel weer zin om samen met anderen te bewegen!”

Netwerk

Life Goals Den Bosch bestaat uit een netwerk waarin partners sport als middel inzetten om deelnemers weer het zelfvertrouwen te geven en het leven positief in te steken. Onder begeleiding van professionals waren de deelnemers lekker actief en ervaarden zij de positieve werking van sportieve activiteiten. Het motto ‘Groeien doe je zelf, maar niet alleen!' kwam zo ook naar voren.

Netwerk

Ires Libert, projectleider Life Goals Den Bosch, vertelt hoe het werkt: “Door samen sportief bezig te zijn, ervaren mensen hoe waardevol sociaal contact is, voelen zij zich welkom en ervaren zij wat sport betekent. Een aantal organisaties biedt structurele beweegactiviteiten. Tijdens dit evenement ervaren deelnemers wat dit voor ze kan doen. Elkaar leren kennen en ook je eigen kunnen weer eens de ruimte geven, zorgen voor een leuke en leerzame dag. Deelnemers geven elkaar tips over hoe ze aan zichzelf kunnen werken. Deze persoonlijke ontwikkeling en verbinding zijn van groot belang voor deelnemers die dagelijks grote uitdagingen in het leven ervaren. Het creëert net die momenten die je soms nodig hebt om het leven (weer) aan te kunnen.”

Life Goals Den Bosch is een samenwerking van ´S-PORT met tien (welzijns)organisaties, zoals Linc naar Zorg, Reinier van Arkel, Novadic Kentron, het Participatiehuis en Stichting Maatschappelijke Opvang.

Contact

Ires Libert

Consulent Sport en Bewegen Volwassenen

T. (073) 615 94 99

i.libert@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: